Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 14:21

  Bundesbank: Η οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα αυτό το τρίμηνο

  Bundesbank: Η οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα αυτό το τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα ανάκτησης του εδάφους που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με μια ανάκαμψη αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με την Bundesbank.

  Ενώ η μηνιαία έρευνα της κεντρικής τράπεζας δεν κάνει αναφορά στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν μεγάλα τμήματα στα δυτικά της χώρας, μια ξεχωριστή αναφορά από την ING Groep δηλώνει πως η επίπτωση στην οικονομία της χώρας συνολικά απο την καταστροφή, αναμένεται να είναι περιορισμένη.

  Και αυτό διότι οι πλημμύρες στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πιο πολυπληθές κρατίδιο της Γερμανίας, και στο γειτονικό, Ρηνανία-Παλατινάτο, έχουν κατά κύριο λόγο πληγεί μικρότερες, οικογενειακές επιχειρήσεις αντί για μεγάλες βιομηχανικές περιοχές.

  "Η συνολική οικονομική επίπτωση θα παραμείνει περιορισμένη. Παρόλο που ο υπαρξιακός αντίκτυπος στους τομείς λιανικής ή φιλοξενίας, που ήδη έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, σίγουρα δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί”, ανέφερε ο Carsten Brzeski της ING.

  "Η ειρωνεία για αυτού του είδους τις φυσικές καταστροφές, είναι συχνά ότι η ανοικοδόμηση κατοικιών και υποδομών θα μπορούσε να έχει θετική επίπτωση στην ανάπτυξη του ΑΕΠ”.

  Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, έχει υποσχεθεί έκτακτη βοήθειαα 300 εκατ. Ευρώ τουλάχιστον για τα θύματα των καταστροφών και ένα πρόγραμμα πολλών δισ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση των πληγέντων πόλεων.

  Η έκθεση της bundesbank, προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί σημαντικά στο β΄ τρίμηνο και θα πρέπει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο στο γ΄ τρίμηνο.

  "Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές οπισθοχωρήσεις σε ό,τι αφορά στην πανδημία, και θα χαλαρώσουν τα προβλήματα στον εφοδιασμό τουλάχιστον σταδιακά, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι ακόμη πιο ταχύς το καλοκαίρι και το πραγματικό ΑΕΠ θα μπορούσε να φτάσει τα προ κρίσης επίπεδα στο γ΄ τρίμηνο”, ανέφερε η Bundesbank.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ