Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 13:57

  ΗΠΑ - Βρετανία - ΕΕ: Η Κίνα υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση στους σέρβερ της Microsoft

  ΗΠΑ - Βρετανία - ΕΕ: Η Κίνα υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση στους σέρβερ της Microsoft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.45

  Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι δυτικοί εταίροι του κατέστησαν επισήμως ομάδες που έχουν τη στήριξη του κινεζικού κράτους υπεύθυνες για πράξεις κυβερνοεπιθέσεων και χάκινγκ, μεταξύ άλλων στους σέρβερ του προγράμματος Microsoft Exchange.

  "Η κυβερνοεπίθεση στον σέρβερ της Microsoft Exchange από ομάδες που στηρίζονται ενεργά από το κινεζικό κράτος είναι μια απερίσκεπτη, αλλά γνωστή μορφή συμπεριφοράς", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ.

  "Η κυβέρνηση της Κίνας θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις συστηματικές πράξεις κυβερνο-σαμποτάζ και θα πρέπει να είναι έτοιμη να βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της, εάν δεν το πράξει", καταλήγει ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Η καταδίκη του Πεκίνου ως υπεύθυνου για τις κυβερνοεπιθέσεις είναι ομόθυμη, με τις χώρες οι οποίες κατονομάζουν την κινεζική κυβέρνηση ως υπεύθυνη να περιλαμβάνουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, αλλά και το NATO, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν.

  Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε επίσης ότι η πηγή της κυβερνοεπίθεσης ήταν η Κίνα, προσθέτοντας ότι το πλήγμα "είχε ως αποτέλεσμα κινδύνους ασφαλείας και σημαντικές οικονομικές απώλειες για κρατικούς θεσμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις", όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ