Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Ιουλ-2021 10:12

  BoJ: Αναμένει άνοδο του πληθωρισμού εξαιτίας των τιμών των εμπορευμάτων

  BoJ: Αναμένει άνοδο του πληθωρισμού εξαιτίας των τιμών των εμπορευμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων παγκοσμίως, πιθανότατα θα οδηγήσει υψηλότερα τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία, αν και πρόσκαιρα μόνο, και σε μικρότερο βαθμό από ό,τι τις δυτικές οικονομίες, ανέφερε η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

  Καθώς ο πληθωρισμός καθοδηγείται από την ισχυρή εξωτερική ζήτηση, τα εταιρικά κέρδη της Ιαπωνίας θα δουν το πλήγμα από το υψηλότερο κόστος εισαγωγής, να αντισταθμίζεται από τα οφέλη των ισχυρών εξαγωγών, τόνισε η κεντρική τράπεζα.

  Η τράπεζα της Ιαπωνίας στο report της τονίζει πως η υποκείμενη αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων, θα επιδεινώσει τους όρους με τους οποίους διεξάγει εμπόριο η Ιαπωνία επί του παρόντος. Αλλά αυτό θα αντισταθμιστεί από θετικά, όπως την αύξηση των εξαγωγών και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες”, αναφέρει η BoJ στο report.

  Οι τιμές χονδρικής της Ιαπωνίας, αυξήθηκαν 5,1% τον Μάιο έναντι του προηγουμένου έτους, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008, τροφοδοτούμενος από την αύξηση του κόστους των εμπορευμάτων.

  Αλλά οι δομικές τιμές σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Μάιο, καθώς η χαμηλή εγχώρια ζήτηση συγκράτησε τις εταιρείες από το να περάσουν το υψηλότερο κόστος στους καταναλωτές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ