Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Ιουλ-2021 15:26

  Γερμανία: Άμεση οικονομική βοήθεια στους πληγέντες

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Βερολίνο σχεδιάζει για τους πληγέντες χορήγηση αποζημιώσεων ύψους μέχρι και 80% της κατεστραμμένης περιουσίας. Σταϊνμάιερ και Μέρκελ επισκέπτονται τις περιοχές που έχουν καταστραφεί.

  Ο αριθμός των νεκρών της κακοκαιρίας στη Γερμανία έχει ξεπεράσει τους 130. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφάλια έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 43 άνθρωποι, στη Ρηνανία Παλατινάτο περισσότεροι από 90. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Πολλές περιοχές εξακολουθούν να είναι κατακλυσμένες με νερό, χωριά απειλούνται με κατολισθήσεις. Το νομό Ράιν-Ερφτ κοντά στην Κολωνία, μία από τις πλέον πληγείσες από τις βροχοπτώσεις περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, επισκέφτηκε σήμερα ο γερμανός Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, Άρμιν Λάσετ, ο κ. Σταϊνμάιερ συνομίλησε με κατοίκους και μέλη των ομάδων διάσωσης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επίσημα επιβεβαιωθεί, την Κυριακή η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα επισκεφτεί μαζί με την πρωθυπουργό της Ρηνανίας Παλατινάτου, Μάλου Ντράιερ, πληγείσες περιοχές του κρατιδίου προκειμένου να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

  Ανοικοδόμηση γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία

  Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την παροχή άμεσης βοήθειας για τους πληγέντες και για την ανοικοδόμηση σπιτιών και υποδομών. Σύμφωνα με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων της Γερμανίας, το κεντρικό κράτος και τα κρατίδια θα πρέπει "να οργανώσουν και να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία." Άμεσα θα πρέπει να διατεθεί μια αρχική βοήθεια στους πληγέντες και να δοθούν δεσμευτικές εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση αναγκαίων κατασκευαστικών έργων. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει μέτρα βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση ιδιωτών και επιχειρήσεων. Το ύψος του ποσού της αποζημίωσης θα φθάνει ως και το 80% της αξίας της περιουσίας που έχει καταστραφεί.

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

  Πηγή: Deutsche Welle

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ