Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Ιουλ-2021 15:33

  ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση κατά 0,6% των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο

  ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 0,6% οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν τον Ιούνιο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς η ζήτηση για αγαθά παρέμεινε ισχυρή, με τις δαπάνες των Αμερικανών να στρέφονται στις υπηρεσίες, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

  Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 0,6%, μετά την υποχώρηση κατά 1,7% που σημείωσαν τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. 

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούσαν ότι θα σημειώσουν νέα πτώση, της τάξης του 0,4%. Ωστόσο, οι ελλείψεις αυτοκινήτων, λόγω της παγκόσμιας υστέρησης στις προμήθειες ημιαγωγών, έχουν οδηγήσει σε μείωση της παραγωγή και έχουν πλήξει τις πωλήσεις οχημάτων.

  Οι πωλήσεις ορισμένων οικιακών συσκευών έχουν επίσης επηρεαστεί από την έλλειψη ημιαγωγών. 

  Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, της βενζίνης, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 1,1% τον Ιούνιο, μετά από πτώση 1,4% τον Μάιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. 

  Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, σημείωσαν διψήφια αύξηση το δεύτερο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 11,4% σε ετήσια βάση. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ