Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 17:30

  ΗΠΑ: Αναπάντεχη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

  ΗΠΑ: Αναπάντεχη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε αναπάντεχα τον Ιούνιο, καθώς η παραγωγή οχημάτων μειώθηκε λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. 

  Η παραγωγή στη μεταποίηση υποχώρησε κατά 0,1%, μετά την αύξησή της κατά 0,9% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve).

  Οικονομικοί αναλυτές, σε έρευνα του πρακτορείου Reuters, προέβλεπαν άνοδο της παραγωγής κατά 0,2% τον Ιούνιο. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση στο β' τρίμηνο, έχοντας αυξηθεί κατά 2,3% στο α' τρίμηνο του έτους.

  Η μεταποίηση, η οποία αντιστοιχεί στο 11,9% της οικονομίας των ΗΠΑ, υποστηρίζεται μέσω των κολοσσιαίων μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης, των χαμηλών επιτοκίων και της συνεχιζόμενης ισχυρής ζήτησης για αγαθά, μολονότι οι δαπάνες των καταναλωτών αυξάνονται και στον κλάδο των υπηρεσιών.

  Η ισχυρή ζήτηση για αγαθά "τεντώνει" στα όριά τους την αλυσίδα εφοδιασμού, με τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ζητήματα πρώτων υλών και εξεύρεσης εργατικού δυναμικού. Η παραγωγή στα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων υποχώρησε τον Ιούνιο κατά 6,6%. Η μείωση της παραγωγής έχει αυξήσει τη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά.

  Με την εξαίρεση των αυτοκινήτων, ο υπόλοιπος μεταποιητικός κλάδος είδε αύξηση της παραγωγής του κατά 0,4% τον Ιούνιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ