Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 15:35

  ΗΠΑ: Υποχώρησαν στις 360.000 οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

  ΗΠΑ: Υποχώρησαν στις 360.000 οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας και μετά, καθώς η αγορά εργασίας βελτιώνεται σταθερά, αλλά οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό εμποδίζει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να επιταχύνουν τις προσλήψεις για να ανταποκριθούν στην ισχυρή ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών.

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 26.000, με βάσει τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, και διαμορφώθηκαν στις 360.000 την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουνίου, ευθυγραμμιζόμενες με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

  Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ήταν 386.000.

  Ωστόσο, αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς από τότε που υποχώρησαν κάτω από τις 400.000 στα τέλη Μαΐου, παρότι τουλάχιστον 20 πολιτείες που έχουν Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες έχουν αποσυρθεί από τα προγράμματα ανεργίας που χρηματοδοτεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

  Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες αφορούν μια εβδομάδα νωρίτερα, μειώθηκαν επίσης σημαντικά, κατά 126.000 και διαμορφώθηκαν στα 3,24 εκατομμύρια. Παρότι ο αριθμός αυτός απέχει ακόμη πολύ από τα προ πανδημίας επίπεδα, καταδεικνύει ότι έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα στην αμερικανική αγορά εργασίας.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ