Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 15:07

  Η Air France θα προτείνει στους πελάτες ενσωμάτωση των υγειονομικών δεδομένων στο εισιτήριο

  Η Air France θα προτείνει στους πελάτες ενσωμάτωση των υγειονομικών δεδομένων στο εισιτήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Air France θα προτείνει στους πελάτες της την ενσωμάτωση των υγειονομικών δεδομένων που τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν στο εισιτήριό τους για την διευκόλυνση των διαδικασιών ελέγχου στο αεροδρόμιο.

  Οι επιβάτες θα λαμβάνουν, λίγες ημέρες πριν από την πτήση, email που θα τους καλεί να υποβάλουν "τα υγειονομικά τους έγγραφα μέσω online πλατφόρμας", εξηγεί η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της απαίτησης υγειονομικού πιστοποητικού στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων στην Γαλλία.

  "Τα έγγραφα αυτά θα ελέγχονται και , αν είναι έγκυρα, θα αποστέλλεται επιβεβαίωση στον πελάτη. Οι κάρτες επιβίβασης που θα εκδίδονται στην συνέχεια θα φέρουν το μήνυμα "Ready to Fly", το οποίο θα γίνεται γρήγορα διακριτό από τους συνοδούς εδάφους στο αεροδρόμιο πριν από την πτήση", αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

  "Αυτή η υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν και θα είναι προαιρετική, διευκολύνει την ροή των επιβατών στο αεροδρόμιο με την αποφυγή των διαδοχικών ελέγχων".

  Η πλατφόρμα θα τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων, τόνισε εκπρόσωπος της Air France: "τα υγειονομικά δεδομένα που θα αποστέλλουν οι επιβάτες θα αποθηκεύονται προσωρινά, αυστηρά για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο για την επιβεβαίωσή τους και στην συνέχεια θα καταστρέφονται".

  Απέναντι στην απειλή της παραλλαγής Δέλτα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Δευτέρα την επέκταση του υγειονομικού πιστοποιητικού (pass) στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων (τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα), μέσα που θα είναι προσβάσιμα μόνο σε εμβολιασμένους ή σε εφοδιασμένους με αρνητικό τεστ.

  Ηδη, ήταν υποχρεωτική η παρουσίαση πιστοποιητικού ανοσίας ή αρνητικού τεστ για τα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ