Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 14:58

  CONSOB: Η Binance δεν έχει εξουσιοδότηση για δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων στην Ιταλία

  CONSOB: Η Binance δεν έχει εξουσιοδότηση για δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων στην Ιταλία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Binance δεν είναι εξουσιοδοτημένη να ασκεί δραστηριότητες στην Ιταλία, δήλωσε την Πέμπτη η αρμόδια αρχή της χώρας, συμμετέχοντας σε μια σειρά παγκόσμιων ρυθμιστικών κινήσεων κατά της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.

  Οι εταιρείες του Ομίλου Binance δεν έχουν εξουσιοδότηση να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες στην Ιταλία, παρά τις ενότητες του ιστότοπού της που προσφέρουν πληροφορίες στα Ιταλικά, δήλωσε η οικονομική αρχή της Ιταλίας (CONSOB).

  "Οι αποταμιευτές καλούνται να προσέξουν πάρα πολύ πριν κάνουν τις επενδυτικές τους επιλογές, ώστε αυτές να γίνουν με πλήρη επίγνωση, επιβεβαιώνοντας εκ των προτέρων ότι οι ιστότοποι μέσω των οποίων πραγματοποιούν την επένδυση είναι εξουσιοδοτημένοι", ανέφερε.

  Ένας εκπρόσωπος της Binance είπε ότι ο ιστότοπός του δεν λειτουργούσε εκτός Ιταλίας και ότι η ειδοποίηση της Consob δεν είχε άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες της.

  "Τηρούμε στάση συνεργασίας με τις ρυθμιστικές αρχές και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης", πρόσθεσε.

  Ο έλεγχος του τομέα κρυπτονομισμάτων επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, με τις ρυθμιστικές αρχές να ανησυχούν για την προστασία των καταναλωτών και τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων για ξέπλυμα χρήματος και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

  Ο οικονομικός παρατηρητής της Βρετανίας τον περασμένο μήνα απαγόρευσε στη Binance - ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο - να ασκεί δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Οι αντίστοιχες υπηρεσίες σε Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρό τους την πλατφόρμα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ