Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 11:42

  Visco (EKT): Δεν αναμένεται σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για κάποιο διάστημα (upd)

  Visco (EKT): Δεν αναμένεται σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για κάποιο διάστημα (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:04

  Το μέλος της ΕΚΤ, Ignazio Visco, τόνισε πως η ΕΚΤ δεν θα συσφίξει την υπερβολικα χαλαρή νομισματική πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη στην Ένωση και να προστατευτεί από τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

  "Δεν αναμένω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για παρατεταμένη περίοδο”, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας σε συνέντευξη του στο Bloomberg TV.

  Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει την πορεία της πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα και θα την ευθυγραμμίσει με τη νέα της στρατηγική, η οποία τονίζει ότι ο πληθωρισμός θα πρέπει να επιτρέπεται να ξεπερνάει το 2% κάποιες φορές όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο χαμηλότερο σημείο τους, όπως τώρα.

  Με την αύξηση των τιμών να φαίνεται πολύ κάτω από αυτό το επίπεδο για τα επόμενα χρόνια, ο Visco δήλωσε ότι η ΕΚΤ έπρεπε να διατηρήσει το κόστος δανεισμού χαμηλά παρά τις παροδικές αυξήσεις του πληθωρισμού.

  "Οι οικονομικές συνθήκες αναμένεται να παραμείνουν ευνοϊκές ακόμη και αν έχουμε ενδείξεις αυξήσεων των τιμών πάνω από τον στόχο που έχουν θέσει οι κεντρικές τράπεζες”, τόνισε ο Visco.

  Με την οικονομία τώρα να ανακάμπτει μετά από το σοκ της πανδημίας, ορισμένοι από τα πιο συντηρητικά μέλη στο δ.σ. της ΕΚΤ, έχουν ζητήσει τη μείωση του αριθμού των αγορών ομολόγων.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ