Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 10:07

  Βρετανία: Αυξήθηκαν οι προσλήψεις τον Ιούνιο καθώς η οικονομία ανακάμπτει

  Απασχόληση 10.03.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των εργαζόμενων στις βρετανικές επιχειρήσεις κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία παρουσιάζουν την εικόνα μιας αγοράς εργασίας που "βρυχάται”, και επίσης εμφάνισαν αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις από την αύξηση των μισθών.

  Μια ημέρα αφότου κορυφαίος αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε ότι πλησιάζει πιο νωρίς η ώρα που η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αναλάβει δράση για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό, τα στοιχεία σήμερα εμφανίζουν άλλα 356.000 στην απασχόληση τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο.

  Η αύξηση αυτή προήλθε από το άλμα κατά 94.000 στις θέσεις εργασίας στους τομείς διαμονής και εστίασης, οι οποίοι επλήγησαν σημαντικά από την πανδημία και τα lockdowns τα οποία τώρα έχουν αρθεί, και από την αύξηση 72.000 των θέσεων εργασίας στον τομέα υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν έκτακτους υπαλλήλους σε υπηρεσίες προσλήψεων.

  Η ανεργία στο τρίμηνο μέχρι τον Μάιο, διαμορφώθηκε στο 4,8%, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ONS.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η ανεργία θα διαμορφωνόταν στο 4,7% στο τρίμηνο μέχρι τον Απρίλιο.

  Ωστόσο η ONS τόνισε πως οι εκτιμήσεις του πληθυσμού που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του ποσοστού της ανεργίας είχε αλλάξει, και τα στοιχεία για το τρίμηνο μέχρι τον Απρίλιο θα διαμορφωνόταν στο 4,8% σύμφωνα με το νέο σύστημα.

  Ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός στο τρίμηνο μέχρι το τέλος του Μαΐου, αυξήθηκε 7,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Η ONS ανέμενε ότι η αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 3,9%-5,1% σε εβδομαδιαία βάση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ