Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 08:57

  Κίνα: Επιβραδύνθηκε στο 7,9% η ανάπτυξη στο β΄ τρίμηνο

  Κίνα: Επιβραδύνθηκε στο 7,9% η ανάπτυξη στο β΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα επιβραδύνθηκε στο -εξίσου ισχυρό- 7,9% στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, έναντι του προηγουμένου έτους, καθώς μετριάστηκε η ανάκαμψη από τον κορονοϊό.

  Η ανάπτυξη ήταν χαμηλότερη από το εκρηκτικό 18,3% του προηγουμένου τριμήνου, το οποίο ωστόσο ήταν ενισχυμένο εξαιτίας της χαμηλότερης σύγκρισης των αρχών του 2020, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως έκλεισε τα εργοστάσια της, τα καταστήματα και τα γραφεία, για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

  Η ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο 1,3%, αντανακλώντας την επιστροφή στο φυσιολογικό για τις εργοστασιακές δραστηριότητες και τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς τα προγράμματα τόνωσης της οικονομίας και η εύκολη πίστωση, σταδιακά αποσύρονται.

  "Συνολικά, η κινεζική οικονομία φαίνεται ότι είναι σε τροχιά ανάκαμψης. Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι η οικονομία έχει ήδη φτάσει στην κορύφωση και υποχωρεί ξανά προς το μέσο ποσοστό ανάπτυξης”, αναφέρει η jP Morgan.

  Ωστόσο, οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας επισκιάζονται από έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο με την Ουάσιγκτον.

  Ο πρόεδρος Biden δηλώνει ότι θέλει καλύτερες σχέσεις με το Πεκίνο αλλά ακόμη δεν έχει πει εάν θα αποσύρει τις αυξήσεις των δασμών που επέβαλε ο προκάτοχος του Trump.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ