Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Ιουλ-2021 19:58

  Τζ. Κάνλιφ (BoE): Τα κρυπτονομίσματα δεν απειλούν ακόμη τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

  Τζ. Κάνλιφ (BoE): Τα κρυπτονομίσματα δεν απειλούν ακόμη τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν ακόμη συστημικό κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Κάνλιφ.

  "Η κερδοσκοπική έκρηξη των κρυπτονομισμάτων είναι αισθητή, αλλά δεν νομίζω ότι έχει ξεπεράσει τα όρια του κινδύνου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα", επισήμανε ο Κάνλιφ σε συνέντευξή του στο CNBC.

  Ο Κάνλιφ τόνισε πως η κερδοσκοπία στα κρυπτονομίσματα περιορίζεται προς το παρόν σε μικροεπενδυτές, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας ότι αυτοί που επενδύουν σε ψηφιακά assets θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους.

  "Εδώ υπάρχουν ζητήματα προστασίας των επενδυτών. Πρόκειται για άκρως κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία", δήλωσε. "Αλλά δεν έχουν το μέγεθος που θα προκαλούσε κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητας και δεν συνδέονται βαθιά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα".

  "Αν δούμε να αναπτύσσονται αυτές οι συνδέσεις, αν δούμε να μετακινούνται από τη λιανική στη χονδρική και ο χρηματοπιστωτικός τομέας καταστεί περισσότερο εκτεθειμένος, τότε νομίζω ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αυτό τον κίνδυνο", πρόσθεσε.

  Ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ κερδοσκοπικών κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin, και των λεγόμενων "stablecoins" που υποστηρίζονται από υφιστάμενα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

  Ο Κάνλιφ εξέφρασε την άποψη ότι τα stablecoins θα πρέπει να τεθούν υπό ρυθμιστική εποπτεία.

  "Νομίζω ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να έχει ρυθμιστικά πρότυπα για αυτού του είδους τα προϊόντα", δήλωσε.

  Την ίδια ώρα, αρκετές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο -συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Αγγλίας- διερευνούν το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα, ως απάντηση στη φθίνουσα χρήση των μετρητών και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ