Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Ιουλ-2021 15:26

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Citigroup

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Citigroup
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Citigroup Inc στο β΄ τρίμηνο, καθώς η οικονομική ανάκαμψη επέτρεψε στην τράπεζα να αποδεσμεύσει αποθεματικά που είχε συγκεντρώσει για την κάλυψη επισφαλών δανείων, και να αντισταθμίσει την μείωση των εσόδων από το χαμηλότερο trading και τον δανεισμο μέσω πιστωτικών καρτών.

  Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 6,19 δισ. Δολάρια ή 2,85 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,06 δισ. Δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,96 δολαρίων.

  Τα κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν από την απόφαση της να απελευθερώσει 2,4 δισ. δολάρια από τα αποθέματα που είχε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας για κάλυψη ζημιών που δεν ήρθαν.

  Πριν από ένα χρόνο, είχε προσθέσει 5,0 δισ. Δολάρια στα αποθεματικά για κάλυψη ζημιών.

  Τα έσοδα μειώθηκαν 12%, τα δάνεια κατα 3% και οι δαπάνες αυξήθηκαν 7%.

  Η αύξηση 7% στις δαπάνες αποδίδεται κυρίως στις δαπάνες για τη βελτίωση εκείνων των συστημάτων που απαιτείται για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.

  Το μέγεθος της αύξησης υποδήλωνε ότι η τράπεζα μπορεί να μην πετύχει τον στόχο από τον Απρίλιο, για αύξηση δαπανών στη χρήση, μόλις κατά 2%-3%.

  Οι δαπάνες αποτελούν ιδιαίτερη ανησυχία για τους επενδυτές της Citigroup, καθώς η τράπεζα δεν ήταν σε θέση να πει πόσα χρήματα και χρόνο θα διαθέσει για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις των αρχών και να διορθώσει τα συστήματά της.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ