Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Ιουλ-2021 09:34

  Βρετανία: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο (upd)

  Βρετανία: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:40

  Ο βρετανικός πληθωρισμός ενισχύθηκε πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας τον Ιούνιο, και διαμορφώθηκε στο 2,5%, από το 2,1% τον Ιούνιο.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι τιμές καταναλωτή θα διαμορφωνόταν στο 2,2% στο 12μηνο μέχρι τον Ιούνιο.

  Η BoE έχει δηλώσει πως ο πληθωρισμός θα κορυφωθεί υψηλότερα του 3% καθώς η Βρετανία ανακάμπτει από τα lockdowns, αλλά επίσης θεωρεί πως η άνοδος θα είναι πρόσκαιρη και δεν απαιτεί μείωση του προγράμματος στήριξης για την βρετανική οικονομία ακόμη.

  Οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων, των καυσίμων, των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, των ειδών ένδυσης και υπόδησης, όλα οδήγησαν τον πληθωρισμό υψηλότερα τον Ιούνιο.

  Χαρακτηριστικό είναι πως οι τιμές καυσίμων τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν 20,3% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2010.

  Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές τροφίμων, ενέργειας, αλκοόλ και καπνού, διαμορφώθηκε στο 2,3% έναντι του 2% τον Μάιο.

  Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε υψηλότερα του στόχου της ΒοΕ για 2% για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια τον Μάιο, αλλά η άνοδος αναμένεται να είναι λιγότερο απότομη από ό,τι στις ΗΠΑ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ