Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 19:20

  Daly (Fed): Αναμενόμενη η αύξηση του πληθωρισμού - Πιθανότατα προσωρινή

  Daly (Fed): Αναμενόμενη η αύξηση του πληθωρισμού - Πιθανότατα προσωρινή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η άνοδος του πληθωρισμού ήταν αναμενόμενη δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, προσθέτοντας ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα αγαθά και τις υπηρεσίες λόγω της αύξησης της ζήτησης καθώς περιορίζεται η πανδημία και των προβλημάτων που καταγράφονται στην προσφορά, επομένως πιθανόν θα υποχωρήσουν τους επόμενους μήνες.

  "Η διατήρηση για αρκετούς μήνες δεν σημαίνει ότι δεν είναι παροδική" η άνοδος των τιμών, σημείωσε η Daly σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, προσθέτοντας ότι είναι αισιόδοξη για τον ρυθμό ανάπτυξης το φθινόπωρο.

  Τόνισε ακόμη ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει η Federal Reserve τη συζήτηση για τη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

  Αν και η Daly δεν έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα, δήλωσε ότι ο χρόνος για το tapering πλησιάζει. "Είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να μιλάμε για μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων, αίροντας κάποια από τα μέτρα διευκόλυνσης που παρέχουμε στην οικονομία".

  "Κατά τη γνώμη μου, θα είμαστε σε καλό σημείο για να μειώσουμε τα επιτόκια στο τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022".

  Παρ’ όλα αυτά η Daly παραδέχθηκε ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εγείρει κινδύνουw, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, συμπληρώνοντας ότι η νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακή Τράπεζας είναι η "δέουσα” και είναι πρόωρο να ξεκινήσει η συζήτηση για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ