Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 12:50

  Temasek: Στο ποσό-ρεκόρ των 282 δισ. δολαρίων η αξία του χαρτοφυλακίου της

  Temasek: Στο ποσό-ρεκόρ των 282 δισ. δολαρίων η αξία του χαρτοφυλακίου της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:58

  Η Temasek Holdings της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε αύξηση 25% στην αξία του χαρτοφυλακίου της, στο ποσό-ρεκόρ των 381 δισ. Δολαρίων Σιγκαπούρη (282 δισ. Δολάρια) στη χρήση μέχρι τον Μάρτιο του 2021, με την άνοδο να ενισχύεται από το ράλι των αγορών παγκοσμίως και τη δημόσια εγγραφή ορισμένων εκ των συμμετοχών της.

  Η Temasek, μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών παγκοσμίως, έχει εδραιωθεί στην Ασία, έχοντας έκθεση 64% στην περιοχή όπως μετριέται με βάση τα υποκείμενα assets των επιχειρήσεων του χαρτοφυλακίου της, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι στην Κίνα και στη Σιγκαπούρη.

  Η αύξηση στην αξία του χαρτοφυλακίου ήταν η υψηλότερη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, και ήρθε μετά την πτώση 2,2% στο προηγούμενο έτος, με τον κρατικό επενδυτή να σημειώνει επενδύσεις-ρεκόρ και αποεπενδύσεις στο προηγούμενο έτος, ανέφεραν στελέχη της Temasekk σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

  "Η πανδημία έχει επιταχύνει τις μακροπρόθεσμες τάσεις που διαμορφώνουν την επενδυτική μας στάση. Αυτό αφορά ιδιαιτέρως στην τάση ψηφιοποίησης”, ανέφερε ο Mukul Chawla, επικεφαλής επενδύσεων της Temasek στις τηλεπικοινωνίες, τα ΜΜΕ και την τεχνολογία.

  Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μετάβαση στην εργασία από το σπίτι έχει δημιουργήσει ζήτηση για υπηρεσίες online πληρωμών, ψηφιακής υγείας και τεχνολογικών πλατφόρμων, ωθώντας κάποιες από τις εταιρείες της Temasek να προχωρήσουν σε ΙΡΟ.

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ