Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 11:22

  Delgado (EKT): Έτοιμη να άρει τους περιορισμούς στα μερίσματα η ΕΚΤ

  Delgado (EKT): Έτοιμη να άρει τους περιορισμούς στα μερίσματα η ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες δεν θα πληρώσουν υπερβολικά μερίσματα αργότερα φέτος, όταν "πιθανότατα” θα προχωρήσει σε άρση του πλαφόν στις πληρωμές.

  Η Margarita Delgado, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξη της δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα ζητήσει από τις τράπεζες να παραμείνουν "προσεκτικές”.

  Τα σχόλιά της μειώνουν την πιθανότητα αύξησης των πληρωμών καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία προσπαθεί να ξεπεράσει τις χειρότερες επιπτώσεις της πανδημίας.

  Η ΕΚΤ θα ωθήσει τις τράπεζες που προτείνουν υπερβολικές πληρωμές προς τους μετόχους, "να επιστρέψουν σε μια πιο μέση πολιτική διανομής”, τόνισε η Delgado, η οποία είναι επίσης υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας.

  "Έχουμε άλλα μέσα εάν η τράπεζα δεν δέχεται τη σύσταση του εποπτικού οργάνου”, πρόσθεσε.

  Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν -σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από εποικοδομητικό διάλογο- να συμπεριλάβουν το να υποβάλλουν τις τράπεζες σε υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις ή ποιοτικά μέτρα.

  Εκτός από την αξιολόγηση της χρηματοπιστωτικής ισχύς μιας τράπεζας, η ΕΚΤ θα συγκρίνει τα σχέδια πληρωμών με εκείνα με παρόμοιο μέγεθος ή επιχειρηματικό μοντέλο, τόνισε.

  Η ΕΚΤ θα λάβει απόφαση σχετικά με το εάν θα άρει τους περιορισμούς στα μερίσματα αργότερα αυτόν τον μήνα, μετά από το πλαφόν που έθεσε στο εννεάμηνο, ένας περιορισμός που έχει επηρεάσει τις τιμές των μετοχών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ