Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 10:16

  ΒοΕ: Ήρε τους περιορισμούς για τη διανομή μερίσματος από τις τράπεζες

  ΒοΕ: Ήρε τους περιορισμούς για τη διανομή μερίσματος από τις τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας κατάργησε τους περιορισμούς που είχαν τεθεί την περίοδο της πανδημίας για τα μερίσματα των τραπεζών, με άμεση ισχύ (από σήμερα), δηλώνοντας ότι τα stress test έδειξαν ότι ο κλάδος είναι καλά κεφαλαιοποιημένος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

  Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε πως τους τελευταίους μήνες, η επίσπευση των εμβολιασμών έχει οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

  "Ωστόσο οι κίνδυνοι για την ανάκαμψη παραμένουν. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχίσουν να χρειάζονται στήριξη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς η οικονομία ανακάμπτει και τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποσυρθούν στους επόμενους μήνες”, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Bailey.

  Όταν η Βρετανία μπήκε στο πρώτο lockdown τον Μάρτιο του περασμένου έτους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η ΒοΕ ζήτησε από τις τράπεζες να αναστείλουν τα μερίσματα και τις αγορές ίδιων μετοχών μέχρι το τέλος του 2020.

  Επίσης συνέστησε να μην χορηγούνται μπόνους στο ανώτερο προσωπικό.

  Στόχος ήταν να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είχαν επαρκές κεφάλαιο για να διατηρήσουν τον δανεισμό στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ