Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 09:23

  Κίνα: Υψηλότερες των εκτιμήσεων οι εξαγωγές τον Ιούνιο

  Κίνα: Υψηλότερες των εκτιμήσεων οι εξαγωγές τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ταχύτερες του αναμενόμενου ήταν οι εξαγωγές της Κίνας τον Ιούνιο, καθώς η σταθερή παγκόσμια ζήτηση μετά από την άρση του lockdown κααι τους εμβολιασμούς.

  Ωστόσο το συνολικό εμπόριο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως ίσως επιβραδυνθεί στο β΄ μισό του 2021, εν μέρει αποτυπώνοντας τις αβεβαιότητες της πανδημίας καθώς εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα.

  Οι συνολικές εξαγωγές επίσης υπερέβησαν τις προσδοκίες, αν και ο ρυθμός ανόδου υποχώρησε τον Μάριο, με την αξία να ενισχύεται από τις τιμές πρώτων υλών.

  Χάρη στις προσπάθειες του Πεκίνου για τον περιορισμό της πανδημίας, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως έχει κατορθώσει να πετύχει μια ισχυρή οικονομική αναβίωση από την κρίση του κορονοϊού.

  Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 32,2% τον Ιούνιο έναντι του προηγουμένου έτους, σε σχέση με την ανάπτυξη 27,9% τον Μάιο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 23,1%.

  Τα στοιχεία επίσης εμφάνισαν ότι οι εισαγωγές αυξήθηκαν 36,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για 30%, αλλά επιβραδύνθηκαν από την άνοδο 51,1% τον Μάιο, που αποτέλεσε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε μια δεκαετία.

  Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στο α΄΄ εξάμηνο μειώθηκαν 3%, στην πρώτη πτώση από το 2013.

  Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 51,53 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για πλεόνασμα 44,2 δισ. δολάρια και σε σχέση με τα 45,54 δισ. δολάρια τον Μάιο.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ