Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 20:23

  Microsoft: Προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας λογισμικού ασφάλειας RiskIQ

  Microsoft: Έσπασε το “φράγμα” των 2 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη συμφωνία εξαγοράς της νεοφυούς εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας RiskIQ ανακοίνωσε την Δευτέρα ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους όρους.

  Η συμφωνία θα βοηθήσει τη Microsoft να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των υπηρεσιών ασφάλειας, που αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλους τομείς δραστηριότητας. Τον Ιανουάριο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι είχε έσοδα άνω των 10 δισ. δολαρίων σε διάστημα 12μήνου από τον τομέα της ασφάλειας, ποσό αυξημένο κατά 40% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρει το CNBC.

  Το λογισμικό Illuminate που παρέχει η RiskIQ εντοπίζει απειλές με βάση το αποτύπωμα τεχνολογίας ενός οργανισμού, έτσι ώστε οι επαγγελματίες ασφαλείας να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πιο κρίσιμες εξ αυτών. Το λογισμικό της λειτουργεί στο cloud Azure της Microsoft και σε άλλα cloud συστήματα, όπως αυτό Amazon Web Services. Λειτουργεί επίσης σε συστήματα εσωτερικής υποδομής, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του τμήματος ασφάλειας στο cloud της Microsoft.

  Η RiskIQ ιδρύθηκε το 2009 και έχει έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ απασχολεί περισσότερους από 200 υπαλλήλους, σύμφωνα με το LinkedIn. 

  Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ότι η Microsoft θα καταβάλει πάνω από 500 εκατ. δολάρια για την απόκτηση της RiskIQ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ