Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 18:32

  Η Virgin Galactic θέλει να πουλήσει μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων

  Η Virgin Galactic θέλει να πουλήσει μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Virgin Galactic Holdings κατέθεσε τη Δευτέρα αίτηση για πώληση κοινών μετοχών αξίας έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πλήρως επανδρωμένης δοκιμαστικής πτήσης στο διάστημα με τον ιδρυτή της εταιρείας και δισεκατομμυριούχο, Ρίτσαρντ Μπράνσον να βρίσκεται μεταξύ των επιβαινόντων.

  Οι μετοχές της Virgin Galactic ανέστρεψαν τα κέρδη που είχαν καταγραφεί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και κυμαίνονταν στο 8%, φτάνοντας να διαπραγματεύονται με απώλειες 12%, εξαερώνοντας περισσότερα από 1 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς μετά την ανακοίνωση πώλησης μετοχών.

  Η πώληση θα αντιπροσωπεύει έως και το 4% των συνολικών εκκρεμών μετοχών της Virgin Galactic, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης, σύμφωνα με υπολογισμό του Reuters.

  Το ταξίδι του Branson επισκίασε την αντίπαλη εταιρεία astro-τουρισμού Blue Origin που ιδρύθηκε από τον Τζεφ Μπέζος, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, ο οποίος πρόκειται να πετάξει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου μαζί με τον αδερφό του Μαρκ.

  Η αντιπαλότητα η οποία έχει γίνει γνωστή ως ο "διαστημικός αγώνας των δισεκατομμυριούχων" περιλαμβάνει επίσης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SpaceX, Έλον Μασκ και υποστηρίζεται από την αισιοδοξία ότι τα διαστημικά ταξίδια θα καταστούν mainstream με τις τεχνολογικές εξελίξεις και το μειωμένο κόστος. Η ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS εκτιμά ότι ο διαστημικός τουρισμός θα μπορούσε να είναι μια ετήσια αγορά 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

  Αυτό το συναίσθημα οδήγησε επίσης σε μετοχές της Virgin Galactic να κερδίσουν σχεδόν 84% μέχρι στιγμής φέτος.

  Ένας εκπρόσωπος της Virgin Galactic δήλωσε την Κυριακή στη Wall Street Journal ότι ο Μασκ έχει αγοράσει εισιτήριο για διαστημική βόλτα με την εταιρεία του Μπράνσον.

  Η Virgin Galactic δήλωσε ότι σχεδιάζει τουλάχιστον δύο ακόμη δοκιμαστικές πτήσεις του διαστημικού αεροπλάνου τους επόμενους μήνες πριν ξεκινήσει την τακτική εμπορική λειτουργία το 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ