Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 09:46

  Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Προετοιμάζει για αλλαγή πολιτικής από τη συνεδρίαση του Ιουλίου

  Πέντε αυστηρές προειδοποιήσεις από την ΕΚΤ για τις τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, κάλεσε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για νέο guidance αναφορικά με τη νομισματική στήριξη σε 10 ημέρες.

  Άφησε ακόμη να εννοηθεί ότι μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα για να στηρίξουν την οικονομία της ευρωζώνης μετά από τη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

  Μιλώντας στο bloomberg TV, λίγες ημέρες αφότου η ΕΚΤ αύξησε τον στόχο για τον πληθωρισμό στο 2% και αναγνώρισε ότι μπορεί να ξεπεραστεί ο στόχος αυτός, η Lagarde δήλωσε ότι η συνεδρίαση των μελών της ΕΚΤ -προηγουμένως αναμενόταν να είναι σχετικά ανιαρή- θα έχει τώρα "κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές”.

  "Πρόκειται να είναι μια σημαντική συνεδρίαση”, τόνισε την Κυριακή στη Βιέννη, μετά από μια συνάντηση των υπουργών της G20 και των κεντρικών τραπεζιτών.

  "Δεδομένης της επιμονής την οποία χρειάζεται να επιδείξουμε για να φέρουμε εις πέρας τη δέσμευσή μας, οι εκτιμήσεις σίγουρα θα επανεξεταστούν”.

  Η Lagarde δήλωσε πως αναμένει το πρόγραμμα στήριξης των 1,85 τρισ. ευρώ να τρέξει τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

  Στη συνέχεια, θα μπορούσε να ακολουθήσει "μια μετάβαση σε ένα νέο σχήμα”, δήλωσε, χωρίς να εξηγεί.

  "Πρέπει να είμαστε πολύ ευέλικτοι και να μην αρχίσουμε να δημιουργούμε προσδοκίες ότι η απόσυρση του προγράμματος είναι μόλις λίγες εβδομάδες ή μήνες μακριά”, τόνισε η Lagarde.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ