Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Ιουλ-2021 21:22

  Αιθιοπία: Το κόμμα του πρωθυπουργού Άμπιι κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία τις βουλευτικές εκλογές

  Άμπιι Άχμεντ Αιθιοπία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Κόμμα της Ευημερίας του πρωθυπουργού Άμπιι Άχμεντ κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές της Αιθιοπίας, ανακοίνωσε σήμερα το εκλογικό συμβούλιο, μια νίκη που εξασφαλίζει στον Άμπιι άλλη μία θητεία στην πρωθυπουργία.

  Το κόμμα του Άμπιι κέρδισε 410 από τις 436 έδρες του κοινοβουλιίου, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου Βουμπσέτ Αγέλε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

  Ο Άμπιι χαιρέτισε τις εκλογές της 21ης Ιουνίου ως τις πρώτες ελεύθερες και τίμιες εκλογές της χώρας έπειτα από δεκαετίες καταπιεστικής διακυβέρνησης.

  Ωστόσο ένα μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης, ο πόλεμος, η εθνοτική βία και προβλήματα σχετικά με τη διοργάνωση των εκλογών επισκίασαν σε μερικές περιοχές την εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές δεν διεξήχθησαν σε τρεις από τις 10 περιφέρειες της Αιθοπίας.

  Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπερχάνου Νέγκα δήλωσε πως το κόμμα του Αιθίοπες Πολίτες για Κοινωνική Δικαιοσύνη (EZEMA) κατέθεσε 207 προσφυγές αφού τοπικοί αξιωματούχοι και πολιτοφύλακες εμπόδισαν παρατηρητές στην περιφέρεια Αμχάρα και στην περιφέρεια των Νότιων Εθνών, Εθνικοτήτων και Λαών.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ