Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 20:08

  ΗΠΑ: Προεδρικό διάταγμα από Μπάιντεν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας

  ΗΠΑ: Προεδρικό διάταγμα από Μπάιντεν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.05

  Εκτελεστικό προεδρικό διάταγμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της αμερικανικής οικονομίας υπέγραψε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Το προεδρικό διάταγμα θα βοηθήσει τις ρυθμιστικές αρχές να περιορίσουν τις αντιανταγωνιστικές πρακτικές σε διάφορους τομείς που εκτείνονται από τη γεωργία έως τα φάρμακα και την αγορά εργασίας.

  Εάν εφαρμοστεί πλήρως, η πρωτοβουλία του Μπάιντεν θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη μείωση του κόστους του διαδικτύου για τους Αμερικανούς και θα μειώσει τις τιμές των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

  Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει ότι το ποσοστό ίδρυσης νέων επιχειρήσεων έχει συρρικνωθεί σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με τη δεκαετία του 1970, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις δυσκολεύουν τους υποψήφιους Αμερικανούς επιχειρηματίες, με καλές ιδέες, να μπουν στην αγορά.

  Το προεδρικό διάταγμα του Μπάιντεν έχει στόχο να περιορίσει τις μονοπωλιακές πρακτικές σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων, ενώ περιλαμβάνει συνολικά 72 πρωτοβουλίες που καλούνται να εφαρμόσουν περισσότερες από 10 ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

  Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των αντιμονοπωλιακών αρχών θα βρεθούν κυρίως η αγορά εργασίας, ο τομέα της υγείας καθώς οι κλάδοι της τεχνολογίας και της γεωργίας, όπου έχουν καταγραφεί αρκετά προβλήματα που έχουν προκαλέσει την αντίδραση των καταναλωτών και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε οικονομική ζημιά.

  Οι χαμηλοί μισθοί που οφείλονται στην έλλειψη ανταγωνισμού εκτιμάται ότι τα κοστίσουν στο μέσο αμερικανικό νοικοκυριό 5.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με έκθεση του Λευκού Οίκου που επικαλείται έρευνα του American Economic Liberties Project.

  Το διάταγμα του Μπάιντεν περιλαμβάνει αρκετές δημοφιλείς ιδέες που αναμένεται να βοηθήσουν στην αύξηση των μισθών και στη μείωση των τιμών αρκετών προϊόντων, αλλά σημειώνουν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστούν ενώ αναμένεται να αντιμετωπίσουν αντίσταση από τη βιομηχανία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ