Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Ιουλ-2021 22:58

  GM: Ανακαλεί για δεύτερη φορά 331.000 φορτηγά για το ίδιο πρόβλημα

  GM: Ανακαλεί για δεύτερη φορά 331.000 φορτηγά για το ίδιο πρόβλημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η General Motors ανακαλεί για δεύτερη φορά περισσότερα από 331.000 πετρελαιοκίνητα φορτηγά pickup στις ΗΠΑ, επειδή τα καλώδια θέρμανσης του κινητήρα μπορεί να βραχυκυκλώσουν και να προκαλέσουν πυρκαγιά.

  Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα Chevrolet Silverado και GMC Sierra 2500 και 3500 του 2017 έως 2019 με κινητήρες ντίζελ 6,6 λίτρων και προαιρετικά θερμαντικά σώματα μπλοκ κινητήρα.

  Η GM αναφέρει σε έγγραφα που αναρτήθηκαν την Πέμπτη από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας ότι μπορεί να δημιουργηθούν βραχυκυκλώματα στο καλώδιο του θερμαντήρα ή στους ακροδέκτες που συνδέουν το καλώδιο με τον θερμαντήρα μπλοκ. Το ψυκτικό υγρό μπορεί να διαρρεύσει από το καλοριφέρ και να έρθει σε επαφή με τους ακροδέκτες του καλωδίου, προκαλώντας ενδεχομένως πυρκαγιά. Τα θερμαντικά σώματα χρησιμοποιούνται για να διατηρούν το μπλοκ ζεστό σε ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες.

  Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει αναφορές για 24 πυρκαγιές που ενδεχομένως προκλήθηκαν από αυτό το πρόβλημα από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 28 Μαΐου 2021. Η εταιρεία λέει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Σημειώνεται ότι αυτά τα οχήματα είχαν επιδιορθωθεί μετά από ανάκλησή τους το 2019 για το ίδιο πρόβλημα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ