Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Ιουλ-2021 10:31

  Danske Bank: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2021 (upd)

  Danske Bank: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2021 (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:02

  Η Danske Bank αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2021, μετά από τις χαμηλότερες του αναμενόμενου χρεώσεις για απομειώσεις δανείων και της υψηλότερης πελατειακής δραστηριότητας.

  Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας τώρα αναμένει καθαρά κέρδη υψηλότερα των 12 δισ. κορόνων (1,9 δισ. δολαρίων) το 2021, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 9-11 δισ. κορόνες.

  Οι τράπεζες παγκοσμίως πρέπει να αναλάβουν υψηλές χρεώσεις απομείωσης εν όψει των επιπτώσεων της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία, αλλά η Danske Bank τώρα αναμένει καθαρά κέρδη άνω των 12 δισ. κορόνων (1,9 δισ. δολαρίων) το 2021, υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μεταξύ 9-11 δισ. κορόνες.

  Η μετοχή της τράπεζας σημειώνει άνοδο 4% στις πρωινές συναλλαγές, και έχει ενισχυθεί 14% από την αρχή του έτους.

  "Προσαρμόζουμε τις εκτιμήσεις μας για το έτος, βασισμένοι στις χαμηλότερες του αναμενόμενου χρεώσεις απομείωσης -εξαιτίας της ταχύτερης από την αναμενόμενη μακροοικονομική ανάκαμψη- καθώς και από την υψηλότερη πελατειακή δραστηριότητα”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

  Οι προκαταρκτικές χρεώσεις της Danske για τις απομειώσεις β΄ τριμήνου, θα διαμορφωθούν στα 200 εκατ. κορόνες, πρόσθεσε, χαμηλότερα από τις 745 εκατ. κορόνες που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Η Danske Bank τόνισε πως αναμένει καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου στα 2,8 δισ. κορόνες σε σχέση με τα 2,5 δισ. κορόνες που αναμένουν οι αναλυτές.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ