Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουλ-2021 18:19

  Η Γαλλία θα έχει συνομιλίες τις επόμενες μέρες με τη Ρωσία για το θέμα της σαμπάνιας

  Η Γαλλία θα έχει συνομιλίες τις επόμενες μέρες με τη Ρωσία για το θέμα της σαμπάνιας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική κυβέρνηση θα έχει συνομιλίες τις επόμενες μέρες με την ρωσική κυβέρνηση για το θέμα της ετικέτας που πρέπει να μπαίνει στις γαλλικές σαμπάνιες που θα πωλούνται στη Ρωσία στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται ότι είναι "αφρώδης οίνος", δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ ΛεΝτριάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Γερουσία .

  Ο ΛεΝτριάν είπε ότι ο νέος ρωσικός νόμος για την σήμανση της σαμπάνιας, συνιστά μια πρωτοβουλία προστατευτισμού προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα ενεργήσει σε επίπεδο Ευρώπης για να προστατεύσει τα συμφέροντα των οινοπαραγωγών της. Επανέλαβε επίσης ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να θέσει το ζήτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

  Η Μόσχα με τον νέο της νόμο, τον οποίο υπέγραψε ο πρόεδρος Πούτιν στις 2 Ιουλίου, υποχρεώνει του παραγωγούς σαμπάνιας που πωλούν τα προϊόντα τους στην Ρωσία, να αναγράφουν στην ετικέτα ότι είναι "αφρώδης οίνος", χωρίς την λέξη σαμπάνια και θα πωλούνται ως "αφρώδης οίνος", ενώ οι Ρώσοι παραγωγοί θα αναγράφουν στην ετικέτα των προϊόντων τους την λέξη "shampanskoye" (σαμπάνια) χωρίς τη φράση "αφρώδης οίνος".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ