Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουλ-2021 16:19

  Η Chobani υπέβαλε αίτημα για IPO στις ΗΠΑ - Η αποτίμησή της ενδέχεται να υπερβεί τα $10 δισ.

  Η Chobani υπέβαλε αίτημα για IPO στις ΗΠΑ - Η αποτίμησή της ενδέχεται να υπερβεί τα $10 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εμπιστευτικό αίτημα για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στις ΗΠΑ υπέβαλε η εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού Chobani, βασικός ανταγωνιστής της ΦΑΓΕ στην παγκόσμια αγορά του greek style yogurt, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

  Πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, τόνισε ότι η αποτίμηση της εταιρείας θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια.

  Η κίνηση της εταιρείας να εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο εντάσσεται στη στρατηγική της να εκμεταλλευτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που προσελκύει τα τελευταία χρόνια ο τομέας των τροφίμων, καθώς όλο και περισσότερο οι αλυσίδες γρήγορης εστίασης και τα εστιατόρια στρέφοντας σε νέα προϊόντα που καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών για πιο υγιεινά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

  Η Chobani, η επωνυμία της οποίας σημαίνει βοσκός στα τουρκικά, παρασκευάζει γιαούρτι, γάλα βρώμης, γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και φυτικά υποκατάστατα γαλακτομικών προϊόντων, καθώς και προβιοτικά προϊόντα και έτοιμους προς κατανάλωση καφέδες.

  Ιδρύθηκε το 2005 από τον Hamdi Ulukaya, Τούρκο μετανάστη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έκανε το πρώτο βήμα αγοράζονται μέσω δανεισμού ένα παλιό εργοστάσιο γιαουρτιού. Το πρώτο ελληνικού τύπου γιαούρτι της Chobani έφτασε στα ράφια των καταστημάτων το 2007.

  Η εταιρεία, η οποία διαθέτει εργοστάσια στη Νέα Υόρκη, το Αϊντάχο και την Αυστραλία, δεν έχει ακόμη προσδιορίσει τον αριθμό των μετοχών που σκοπεύει να πουλήσει ή το εύρος τιμών για την προτεινόμενη αρχική δημόσια προσφορά της.

  Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το 2016 είχε απορρίψη μια προσφορά για πλειοψηφική συμμετοχή από τον κολοσσών των ποτών PepsiCo Inc, υποστηρίζοντας ότι ήθελε να παραμείνει ανεξάρτητη.

  Η Chobani δεν είναι, όμως, η μόνη εταιρεία του χώρου που επιδιώκει την εισαγωγή της στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ.

  Η σουηδική εταιρεία παραγωγής βίγκαν γάλακτος Oatly Group AB συγκέντρωσε 1,4 δισ. δολάρια κατά την αρχική δημόσια προσφορά της στις ΗΠΑ τον Μάιο, ενώ το Reuters ανέφερε τον Απρίλιο ότι η Impossible Foods Inc ετοιμάζει επίσης την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμηση της εταιρείας burger από φυτικά υποκατάσταση στο ύψος των 10 δισ. δολαρίων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ