Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουλ-2021 13:01

  Εκτός λειτουργίας η τουρκική Akbank: Καμία ψηφιακή συναλλαγή εδώ και δύο μέρες - Φήμες για χακάρισμα

  Εκτός λειτουργίας η τουρκική Akbank: Καμία ψηφιακή συναλλαγή εδώ και δύο μέρες - Φήμες για χακάρισμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι χρήστες της τουρκική τράπεζας Akbank έχουν εξοργιστεί λόγω του ότι η τράπεζα είναι εκτός λειτουργίας για περισσότερο από μια ημέρα, προκαλώντας φήμες για πιθανή επίθεση χάκερ. 

  Το ψηφιακό τραπεζικό σύστημα της τράπεζας τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 6 Ιουλίου, εξοργίζοντας εκατομμύρια χρήστες επειδή δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους. 

  Η Akbank απέρριψε ισχυρισμούς για παραβίαση σε δήλωση στις 6 Ιουλίου. 

   

   

  "Δεν υπάρχουν παραβιάσεις ασφάλειας. Οι σχετικές μονάδες μας εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος", ανέφερε στο Twitter, αποτυγχάνοντας βέβαια να ηρεμήσει τους πελάτες της.

  Στις 7 Ιουλίου όμως το πρόβλημα συνεχίζεται και η τράπεζα προέβη σε νέα ανακοίνωση:

   

   

  "Οι διακοπές λειτουργίας, που ξεκίνησαν στις 06.07.2021 και προκλήθηκαν από τεχνικό πρόβλημα στον κύριο υπολογιστή της τράπεζάς μας, συνεχίζονται. Όλα αυτά τα κανάλια μέσω των οποίων εξυπηρετούμε τους πελάτες μας επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Οι σχετικές μονάδες και οι συνεργάτες τεχνολογίας συνεχίζουν να εργάζονται προς επίτευξη λύσης.

  Οι δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κατάσταση προκαλείται από κυβερνοεπίθεση δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας σχετικά με τις πληροφορίες και τα αρχεία της τράπεζάς μας και των πελατών μας, οι συναλλαγές μας θα συνεχιστούν μετά την επίλυση του προβλήματος.

  Ζητούμε συγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία στις υπηρεσίες μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου".

  Οι Anonymous, οι οποίοι πραγματοποιούν συχνά πυκνά επιθέσεις στην Τουρκία, δήλωσαν ότι δεν επιτέθηκαν στην Akbank σε ερώτηση που τους τέθηκε από τουρκικά ΜΜΕ. "Δεν επιτεθήκαμε στην Akbank. Αλλά ξέρουμε ότι έχουν χακαριστεί πολλές φορές. Πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν αυτό", ανέφεραν στις 6 Ιουλίου.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ