Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Ιουλ-2021 11:02

  Η Binance αναστέλλει προσωρινά τις τραπεζικές μεταφορές σε ευρώ

  ΗΠΑ και Σουηδία “δείχνουν” προς αυστηρότερη εποπτεία των κρυπτονομισμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance αναστέλλει προσωρινά τις τραπεζικές καταθέσεις σε ευρώ από ένα από τα βασικά δίκτυα πληρωμών της Ευρώπης, σύμφωνα με email που εστάλη σε χρήστες την Τρίτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

  Το email ανέφερε ότι από τις 08:00 π.μ. διεθνή ώρα Τετάρτης, οι πελάτες δεν θα μπορούσαν πλέον να καταθέσουν χρήματα του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA). Όπως αναφέρεται στο email, το γεγονός αυτό οφείλεται σε "γεγονότα πέρα ​​από τον έλεγχό μας".

  "Τυχόν καταθέσεις που επιχειρήθηκαν μέσω του SEPA στο μεταξύ θα επιστραφούν εντός 7 εργάσιμων ημερών. Οι αναλήψεις SEPA δεν επηρεάζονται από αυτήν την αναστολή", ανέφερε η Binance. Σημειώνεται πως η είδηση μεταδόθηκε νωρίτερα από τους Financial Times.

  Το δίκτυο, ένα έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην εναρμόνιση των πληρωμών σε ευρώ σε ολόκληρη την περιοχή, επιτρέπει στους καταναλωτές να στέλνουν ευρώ σε δεκάδες χώρες. Η  Binance συνήθως αποκτά πρόσβαση στο SEPA μέσω διαμεσολαβητών.

  Σημειώνεται πως η Binance έχει βρεθεί αντιμέτωπη με περιορισμούς από ρυθμιστικές αρχές σε διεθνές επίπεδο.

  Ειδικότερα, οι αρχές της Ταϊλάνδης υπέβαλαν την Παρασκευή ποινική καταγγελία κατά της Binance για λειτουργία επιχείρησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς άδεια και η Βρετανία απαγόρευσε στην εταιρεία να ασκεί ρυθμιζόμενες δραστηριότητες στη χώρα.

  Παράλληλα, οι αρχές της Ιαπωνίας ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η Binance λειτουργούσε παράνομα στη χώρα ενώ οι γερμανικές αρχές ανέφεραν τον Απρίλιο ότι κινδύνευε να της επιβληθεί πρόστιμο για την προσφορά κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με μετοχές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ