Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουλ-2021 19:55

  Το Πεντάγωνο "έσκισε" συμφωνία 10 δισ. με την Microsoft για υπηρεσίες cloud-computing - Δίνει μερίδιο και στην Amazon

  Το Πεντάγωνο "έσκισε" συμφωνία 10 δισ. με την Microsoft για υπηρεσίες cloud-computing - Δίνει μερίδιο και στην Amazon
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.08

  Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ "έσκισε" συμφωνία 10 δισ. δολαρίων για υπηρεσίες cloud-computing την οποία είχε συνάψει το 2019 με την Microsoft, μετά από χρόνια διαξιφισμών μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και των κολοσσών της τεχνολογίας της χώρας σχετικά με τη συμφωνία, αναφέροντας ότι σχεδιάζει να "μοιράσει" τη συμφωνία μεταξύ των Microsoft και Amazon, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  "Με το τεχνολογικό περιβάλλον να αλλάζει, έχει γίνει αντιληπτό ότι το συμβόλαιο JEDI Cloud contract, το οποίο έτσι κι αλλιώς καθυστέρησε πολύ, δεν πληροί τις προϋποθέσεις κάλυψης των κενών στις δυνατότητες του Υπουργείου Άμυνας", αναφέρει το τελευταίο σε ανακοίνωση του. Το project, γνωστό και ως Joint Enterprise Defense Infrastructure, αμφισβητείτο έντονα από την έναρξή του.

  Αντιθέτως, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο project με "άνω του ενός συμμετέχοντες" και ανέφερε ότι "σκοπεύει να ζητήσει προσφορές από περιορισμένο αριθμό πηγών, κατά βάση από τις Microsoft και Amazon Web Services", τις μόνες δύο εταιρείες που κρίνονται ικανές να καλύψουν τις προϋποθέσεις που τίθενται. Πρόσθεσε δε ότι και άλλοι πάροχοι θα μπορούσαν να εξεταστούν, εάν καλύψουν τους όρους της προκήρυξης.

  Μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της Microsoft υποχωρούσε έως και κατά 1,2%, ενώ εκείνη της Amazon ενισχυόταν κατά 3.3%.

  Το μέλλον του συμβολαίου για το πρόγραμμα cloud JEDI είχε τεθεί σε αμφισβήτηση νωρίτερα εντός του έτους, όταν αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν υπονοήσει ότι θα μπορούσε να ακυρωθεί εάν η αμερικανική Δικαιοσύνη αρνείτο να απορρίψει τις αγωγές της Amazon για παρέμβαση του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά της εταιρείας, που σύμφωνα με την ίδια της κόστισε την απώλεια της συμφωνίας για τις υπηρεσίες cloud. Τον Απρίλιο, η δικαστής Patricia Campbell-Smith είχε απορρίψει αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της Microsoft να απορριφθεί οριστικά τμήμα της αγωγής της Amazon, επιτρέποντας στην τελευταία να συνεχίσει τη δικαστική "μάχη".

  Το νέο συμβόλαιο θα έχει διάρκεια πέντε ετών, ενώ το ύψος του σε αξία δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο αναμένεται και πάλι να ανέρχεται σε δισ. δολάρια.

  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει ανοικτή σε προσφορές και από τις Oracle, ΙΒΜ και Google.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ