Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουλ-2021 19:26

  Συνελήφθη Εσθονός πρόξενος στη Ρωσία ενώ παρελάμβανε απόρρητα έγγραφα από Ρώσο - "Στημένο" λέει η Εσθονία

  Συνελήφθη Εσθονός πρόξενος στη Ρωσία ενώ παρελάμβανε απόρρητα έγγραφα από Ρώσο - "Στημένο" λέει η Εσθονία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:23

  H FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) ανακοίνωσε ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο πρόξενος της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη, Μαρτ Λάττε, την στιγμή που παραλάμβανε από Ρώσο πολίτη έγραφα με απόρρητες πληροφορίες.

  Σύμφωνα με την FSB η δραστηριότητα του Εσθονού διπλωμάτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του και έχει σαφή εχθρικό χαρακτήρα έναντι της Ρωσίας. "Σε βάρος του ξένου διπλωμάτη θα ληφθούν μέτρα σύμφωνα με του κανόνες του διεθνούς δικαίου" αναφέρεται στην ανακοίνωση της FSB.

  Συνολικά στο Γενικό προξενείο της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη υπηρετούν πέντε πρόξενοι μεταξύ των οποίων και ο Λάττε.

  "Στημένο" λέει η Εσθονία

  Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη στην Ρωσία ήταν "στημένη" και "πρόκληση", ενώ οι κατηγορίες εναντίον του "αβάσιμες", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας, μετά την σύλληψη του Μαρκ Λάτε.

  "Η κατηγορία ότι περιήλθαν στην κυριότητα του διαβαθμισμένα έγγραφα είναι απολύτως αβάσιμη. Πρόκειται για μια πρόκληση. Όλο το συμβάν ήταν στημένο", δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας Αάρι Λέμικ.

  Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη συνιστά ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η Ρωσία επιλέγει την αντιπαράθεση αντί να αντιστρέψει την αρνητική τάση στις σχέσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ