Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουλ-2021 16:21

  Η Κίνα εντείνει την εποπτεία των εισηγμένων στο εξωτερικό εταιρειών με φόντο την IPO της Didi

  Η Κίνα εντείνει την εποπτεία των εισηγμένων στο εξωτερικό εταιρειών με φόντο την IPO της Didi
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κίνα σκοπεύει να αυξήσει την εποπτεία των κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας την Τρίτη, λίγες ημέρες μετά την έναρξη έρευνας από την ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε βάρος του κολοσσού των υπηρεσιών μεταφοράς DiDi Global.

  Συγκεκριμένα, η Κίνα σχεδιάζει να βελτιώσει τις ρυθμίσεις για τις διασυνοριακές ροές δεδομένων και την ασφάλεια, να περιορίσει την παράνομη δραστηριότητα στην αγορά κινητών αξιών, ενώ θα τιμωρεί περιπτώσεις παράνομη έκδοσης μετοχών, χειραγώγησης της αγοράς και εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κινεζικού υπουργικού συμβουλίου.

  Επίσης, το Πεκίνο σκοπεύει να ελέγχει τις πηγές χρηματοδότησης για επενδύσεις σε κινητές αξίες καθώς και τους δείκτες μόχλευσης των εισηγμένων εταιρειών.

  Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Κίνας να περιορίσει τη δραστηριότητα των διαδικτυακών οικονομικών πλατφορμών, που συχνά αποτελούν στόχο αντιμονοπωλιακών ερευνών και κυρώσεων καθώς και ελέγχων για την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικότητας των χρηστών τους.

  Πρόσφατα, άλλωστε, η κινεζική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έδωσε εντολή για την αφαίρεση της εφαρμογής της DiDi από τα καταστήματα εφαρμογών smartphones της Κίνας, λίγο αφότου η εταιρεία συγκέντρωσε 4,4 δισ. δολάρια κατά την αρχική δημόσια προσφορά της στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί παράνομα τα στοιχείων των χρηστών της εφαρμογής της.

  Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο, η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των ΗΠΑ υιοθέτησε μια σειρά κανόνων για τον αποκλεισμό ξένων εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια, στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα της χώρας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής φέτος, οι κινεζικές εταιρείες που έχουν εισαχθεί σε αμερικανικά χρηματιστήρια έχουν αντλήσει το ποσό ρεκόρ των 12,5 δισ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ