Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Ιουλ-2021 13:24

  Ιταλία: Παγιώνεται η οικονομική ανάκαμψη αλλά η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί για επισφαλή δάνεια

  Ιταλία: Παγιώνεται η οικονομική ανάκαμψη αλλά η κεντρική τράπεζα προειδοποιεί για επισφαλή δάνεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιταλική οικονομική ανάπτυξη ενισχύεται και θα παραμείνει βιώσιμη για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά αρκετές μικρές τράπεζες ίσως βρεθούν αντιμέτωπες με κρίση τους επόμενους μήνες, τόνισε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

  "Η οικονομική ανάκαμψη παγιώνεται” μετά από την βαθιά ύφεση της προηγούμενης εβδομάδας, ανέφερε ο διοικητής την κεντρικής τράπεζας, Ignazio Visco, σε ομιλία του στην τραπεζική ένωση της Ιταλίας.

  Επιβεβαίωσε την πρόβλεψη ανάπτυξης 5% για το 2021 που έδωσε η Τράπεζα τον προηγούμενο μήνα, χάρη στην "αποφασιστική ενίσχυση” στο β΄ μισό του έτους.

  "Η φάση της ανάπτυξης θα πρέπει να παγιωθεί, και να παραμείνει βιώσιμη για τα επόμενα δύο χρόνια”, τόνισε ο Visco.

  Όσον αφορά στο τραπεζικό σύστημα, ο Visco τόνισε πως οι ιταλικές τράαπεζες έχουν ισχυρά κεφαλαιακά αποθέμαατα και ο λόγος των νέων επισφαλών δανείων στα συνολικά δάνεια είναι σταθερός στο 1,1%.

  Τα επισφαλή δάνεια είναι πιθανό να αυξηθούν στους επόμενους μήνες, ως αποτέλεσμα της ύφεσης-ρεκόρ του περασμένου έτους, τόνισε ο Visco, αλλά η αύξηση θα είναι συγκρατημένη σε σχέση με τις προηγούμενες υφέσεις, χάρη στα μέτρα κυβερνητικής στήριξης, στα χαμηλά επιτόκια και τις καλές οικονομικές προοπτικές.

  Ωστόσο, προειδοποίησε ότι κάποιες από τις μικρότερες τράπεζες της χώρας έχουν σοβαρές ευπάθειες και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στους επόμενους μήνες.

  Τα προβλήματα ωστόσο δεν περιορίζονται σε μικρές τράπεζες, τόνισε ο Visco. "Η Τράπεζα της Ιταλίας επεξεργάζεται πιθανές λύσεις σε περιπτώσεις κρίσης αναφορικά με ορισμένες μεγάλες και μεσαίες τράπεζες”, τόνισε χωρίς να τις κατονομάζει.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ