Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 17:09

  Κύπρος: Εισηγήσεις για την στήριξη των πληγέντων της πυρκαγιάς, στο επερχόμενο υπουργικό συμβούλιο

  Κύπρος: Εισηγήσεις για την στήριξη των πληγέντων της πυρκαγιάς, στο επερχόμενο υπουργικό συμβούλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα ήθελε για μία ακόμη φορά να εκφράσει τη βαθύτατη του θλίψη για την απώλεια ζωών κατά την διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα και να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των τεσσάρων αδικοχαμένων της πύρινης τραγωδίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος τονίζει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει την ετοιμότητα, τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης, για παροχή της όποιας βοήθειας κρίνεται σκόπιμη σε όσους των συμπολιτών μας έχουν υποστεί ζημιές, απόρροια της τραγωδίας, η οποία μετρά την επόμενη μέρα και σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες.

  Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για άμεση, ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς, είχε σήμερα σειρά συναντήσεων και επικοινωνιών με τους αρμόδιους υπουργούς.

  Συγκεκριμένα:

  Με παρέμβαση του Προέδρου έχουν αποσταλεί σε όλα τα πληγέντα χωριά ηλεκτρογεννήτριες, προκειμένου να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές που υπήρξε διακοπή. Αυτή τη στιγμή, στους πυρήνες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων έχει, ήδη, αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρισμού.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε σαφείς οδηγίες για επαναπροκήρυξη της προσφοράς και άμεση αγορά μεταφερόμενου συντονιστικού κέντρου ελέγχου, η οποία για λόγους εγειρόμενων ενστάσεων δεν είχε προωθηθεί, με στόχο τη βελτίωση του επιτόπου συντονισμού των μονάδων που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

  Επίσης, δόθηκαν οδηγίες ώστε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, να κατατεθούν εισηγήσεις για τη λήψη των πρώτων μέτρων με στόχο την οικονομική στήριξη των πληγέντων, καθώς και την αξιολόγηση των υπολοίπων πτυχών που προκύπτουν από την τραγωδία.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ