Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 11:42

  Sentix: Βελτιώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη

  ευρώ Ευρωζώνη χρήμα δάνεια ταμείο ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη βελτιώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018.

  Η βελτίωση ήρθε από το εκ νέου άνοιγμα των εστιατορίων και των επιχειρήσεων λιανικής καθώς και του τουρισμού, ενώ υποχωρούν οι αριθμοί των κρουσμάτων.

  Ο δείκτης της Sentix για την ευρωζώνη, σημείωσε άνοδο στις 29,8 από τις 28,1 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 30 μονάδες.

  Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σημείωσε άνοδο στις 29,8 από τις 21,3 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 29,8 από τις 35,3 μονάδες.

  Οι μαζικές επενδύσεις από τα κράτη-μέλη, υποστηριζόμενες από τη συνεχή επεκτατική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, σταθεροποίησε την οικονομία της ευρωζώνης στη διάρκεια των lockdowns, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Sentix, Manfred Huebner.

  "Αυτό βοήθησε κυρίως τη μεταποίηση τους τελευταίους 12 μήνες. Καθώς αίρονται οι περιορισμοί, οι επιχειρήσεις και το εμπόριο βλέπουν επίσης μια ανοδική τάση”, πρόσθεσε.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ