Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 14:24

  Η Τουρκία έχει χρέος 46 δισ. δολαρίων που πρέπει να αποπληρωθεί σε έναν χρόνο

  Η Τουρκία έχει χρέος 46 δισ. δολαρίων που πρέπει να αποπληρωθεί σε έναν χρόνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η έκθεση του International Reserves and FX Liquidity Developments κυκλοφόρησε από την Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Τα επίσημα αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 4,6% από τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας τα 92 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία.

  Τα περιουσιακά στοιχεία συναλλάγματος αυξήθηκαν κατά 2,3% σε αυτήν την περίοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας τα 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα αποθεματικά χρυσού αυξήθηκαν κατά 7,4% σε 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Οι προκαθορισμένες εκροές συναλλάγματος της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας (υποχρέωση που προκύπτει από δάνεια σε ξένο νόμισμα, τίτλους και συναλλαγές καταθέσεων) με διάρκεια ενός έτους ή μικρότερη μειώθηκαν κατά 13,6% από τον προηγούμενο μήνα σε 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Οι εσωτερικές και ξένες τραπεζικές υποχρεώσεις έφτασαν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια

  Υπάρχουν περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαιο και 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε τόκο σε αυτό το ποσό. Επιπλέον, οι καθαρές υποχρεώσεις συναλλάγματος και χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας που προκύπτουν από συναλλαγές χρηματοοικονομικών παραγώγων με εγχώριες και ξένες τράπεζες ανέρχονται συνολικά σε περίπου 60,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με 27,2 δισεκατομμύρια δολάρια να λήγουν σε ένα μήνα.

  Εξωτερικά χρέη με εγγύηση δημοσίου που που πρέπει να αποπληρωθούν σε ένα έτος και άλλες υποχρεώσεις ήταν μεταξύ των υπό όρους εκροών ξένου νομίσματος. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% σε 46 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Τουρκία: Η Κεντρική Τράπεζα ψάχνει τρόπους να αυξήσει έστω και λίγο τα αποθεματικά της

  * Η τουρκική Halkbank πασχίζει για συμφωνία με τις αρχές των ΗΠΑ για να κλείσει την υπόθεση ξεπλύματος

  * Τουρκία: Δημιουργήθηκε η Επιτροπή Σταθερότητας Τιμών για να ενισχυθεί η καταπολέμηση του πληθωρισμού

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ