Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 12:24

  Enria (EKT): Στο στόχαστρό μας τράπεζες με υψηλό ρίσκο (upd)

  Enria (EKT): Στο στόχαστρό μας τράπεζες με υψηλό ρίσκο (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:01

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει να ελέγξει τράπεζες που αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο με τα χρηματοοικονομικά τους μέσα, όπως τα μοχλευμένα δάνεια και τα παράγωγα, ανέφερε ο επικεφαλής της εποπτικής αρχής της ΕΚΤ, Andrea Enria.

  "Σε βασικούς τομείς, όπως η μοχλευμένα χρηματοδότηση, σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε ένα πλήρες φάσμα των εποπτικών εργαλείων που μας είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων σύμφωνα με το προφίλ ρίσκου των μεμονωμένων τραπεζών, εάν αυτό γίνει απαραίτητο”, ανέφερε ο Enria σε ομιλία του.

  Ο Enria δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία πως παρά την πανδημία, οι τράπεζες έχουν εφησυχάσει και δείχνουν διάθεση για ρίσκο μετά από χρόνια χαμηλών επιτοκίων και ανόδου των χρηματιστηρίων, κάνοντας λόγο για έκρηξη στην έκδοση ασφαλειών δανείων, δανείων σε ήδη χρεωμένους πελάτες και ανταλλαγή μετοχών.

  "Έχουν εμφανιστεί συγκεκριμένα σημάδια συσσώρευσης ρίσκου στους τομείς ριψοκίνδυνων assets, και παραγώγων μετοχών, τα οποία απαιτούν εντατική εποπτεία”, τόνισε ο Enria μιλώντας σε ακαδημαϊκή διάλεξη μέσω web.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ