Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 10:19

  Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ανάκαμψη μεν, εύθραυστη δε στην ευρωζώνη

  Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Ανάκαμψη μεν, εύθραυστη δε στην ευρωζώνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:25

  Η οικονομία της ζώνης του ευρώ αρχίζει να ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, αλλά η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ έχουν αρχίσει να συζητούν το πότε θα πρέπει να "φρενάρουν" τις αγορές ομολόγων έκτακτης ανάγκης, οι οποίες έχουν διοχετεύσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την έναρξη της πανδημίας.

  Η Λαγκάρντ έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμη να καταργήσει το Πρόγραμμα Αγοράς Έκτακτης Ανάγκης της Πανδημίας (PEPP) ακόμα.

  "Συμφωνήσαμε να το διατηρήσουμε (το PEPP) μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο του 2022 και, εν πάση περιπτώσει, έως ότου κρίνουμε ότι η φάση κρίσης του κορονοϊού έχει τελειώσει", δήλωσε στην τοπική γαλλική εφημερίδα La Provence. "Ενώ η ανάκαμψη αρχίζει τώρα να βρίσκεται σε εξέλιξη, παραμένει εύθραυστη".

  Τη Δευτέρα, ο Γερμανός Jens Weidmann και ο Αυστριακός Robert Holzmann έγιναν οι πρώτοι κυβερνήτες της ΕΚΤ που συζήτησαν ανοιχτά την προοπτική κατάργησης του προγράμματος 1,85 τρισεκατομμυρίων ευρώ καθώς βελτιώνεται η οικονομία.

  Την ίδια ημέρα, ο Fabio Panetta, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, προειδοποίησε να μην αποσυρθεί η υποστήριξη πολύ σύντομα, καθώς η πανδημία δεν είχε τελειώσει ακόμη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ