Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 22:47

  ΗΠΑ: Στα 3 τρισ. δολάρια "βλέπει" το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2021 το CBO

  ΗΠΑ: Στα 3 τρισ. δολάρια "βλέπει" το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2021 το CBO
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To δημοσιονομικό έλλειμμα της αμερικανικής κυβέρνησης θα μειωθεί ελαφρώς το 2021 και θα διαμορφωθεί περίπου στα 3 τρισ. δολάρια, παρά τις υψηλότερες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), που βλέπει ισχυρότερη ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και των φορολογικών εσόδων σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις του.

  Το CBO στις επικαιροποιημένες προβλέψεις του εκτιμά ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ενισχυθεί το τρέχον έτος κατά 7,4%, με βάση τις συγκρίσεις του τέταρτου τριμήνου, πριν ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρήσει στο 3,1% το 2022 και στο 1,1% το 2023.

  Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2020 ανήλθε στο ποσό ρεκόρ των 3,129 τρισ. δολαρίων λόγω των προγραμμάτων τόνωσης της οικονομίας και στήριξης των αμερικανικών νοικοκυριών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της σοβαρής μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που επέφεραν τα lockdowns για τον περιορισμό της πανδημίας..

  Τον Φεβρουάριο, η CBO προέβλεπε έλλειμμα 2,26 τρισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2021, το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά τότε δεν είχε υπολογιστεί ο αντίκτυπος του πακέτου βοήθειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που εγκρίθηκε τον Μάρτιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ