Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 14:30

  Walgreens Boots Alliance: Κέρδη έναντι ζημιών στο γ΄ τρίμηνο (upd)

  Walgreens Boots Alliance: Κέρδη έναντι ζημιών στο γ΄ τρίμηνο (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:49

  Η Walgreens Boots Alliance ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο σε σχέση με τις ζημιές πριν από ένα χρόνο, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη των όγκων συνταγών.

  Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισ. Δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαΐου, σε σχέση με τις ζημιές των 1,71 δισ. Δολαρίων ή 1,95 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

  Η μετοχή ενισχύεται 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Η εταιρεία προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα προσαρμοσμένα κέρδη του 2021, κυρίως χάρη στην ισχύ των πωλήσεων φαρμάκων και της διάθεσης εμβολίων κατά του κορονοϊού.

  Η εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στις ΗΠΑ, βασιζόταν στα κέρδη από τη διάθεση εμβολίων για τον κορονοϊό, για να ξεπεράσει τις ζημιές από τις συνταγές και την περίοδο χωρίς έξαρση της γρίπης, που έχει πλήξει τις πωλήσεις προϊόντων υγείας και ευεξίας τα τελευταία τρίμηνα.

  Ωστόσο, οι όγκοι των συνταγών βελτιώθηκαν στο γ΄ τρίμηνο χάρη και στην πτώση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και της χαλάρωσης των περιορισμών.

  Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή το 2021 σε μεσαία-υψηλά μονοψήφια ποσοστά αύξησης μέχρι 10%.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ