Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 10:56

  Η Τουρκία ξεκινά να χορηγεί συμπληρωματική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στους άνω των 50

  Η Τουρκία ξεκινά να χορηγεί συμπληρωματική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στους άνω των 50
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άτομα άνω των 50 ετών καθώς και προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη την Τουρκία είναι σε θέση να κλείσουν ραντεβού από σήμερα για να λάβουν την τρίτη δόση εμβολίου ενάντια στην COVID-19 , δήλωσε στις 30 Ιουνίου ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα. Μετά τη συνεδρίαση της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της χώρας για τον κορονοϊό, ο Κότζα τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού για την επίτευξη της εθνικής ανοσοποίησης κατά της COVID-19.

  Ο Κότζα ανέφερε ότι άτομα άνω των 50 ετών και ιατρικό προσωπικό θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να λάβουν την τρίτη δόση της επιλογής τους. Είπε ότι οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί για να φέρουν εμβόλια στην Τουρκία με προγραμματισμένο και άνετο τρόπο και η χώρα είναι μία εκ των κορυφαίων σε ρυθμό εμβολιασμού άνω του 1 εκατομμυρίου δόσεων που καταγράφηκε σε μία μόνο ημέρα.

  Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει χορηγήσει περίπου 50 εκατομμύρια δόσεις, ανέφερε ότι όσο περισσότερο εμβολιάζονται οι άνθρωποι, τόσο πιο γρήγορα θα εξαλειφθεί η απειλή του κορονοϊού και το μέλλον θα φαίνεται πιο λαμπρό.

  Σημείωσε ότι ο ιός θα μπορούσε εύκολα να μεταλλαχθεί, ωστόσο, τα διαθέσιμα εμβόλια φαίνεται να έχουν προστατευτική επίδραση σε κάποιο βαθμό και ο εμβολιασμός θα έχει μεγάλη σημασία.

  Ερωτηθείς σχετικά με το σχεδιασμό εμβολιασμού για όσους έχουν ήδη αναρρώσει από την COVID-19, ο Κότζα είπε ότι η προηγούμενη προσέγγιση ήταν να προσφερθεί εμβολιασμός έξι μήνες μετά την ανάκαμψη, ωστόσο, οι ασθενείς θα μπορούσαν τώρα να έχουν το εμβόλιο μετά από τρεις μήνες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ