Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 10:49

  Τουρκία: Επέστρεψε στην ανάπτυξη η μεταποιητική δραστηριότητα

  Τουρκία: Επέστρεψε στην ανάπτυξη η μεταποιητική δραστηριότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η τουρκική εργοστασιακή δραστηριότητα επέστρεψε σε ανάπτυξη τον Ιούνιο αφού συρρικνώθηκε τον Μάιο αλλά τα προβλήματα στην εξασφάλιση των πρώτων υλών έπληξαν τις μεταποιητικές δραστηριότητες.

  Ο ΡΜΙ μεταποίησης σημείωσε άνοδο στις 51,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις 49,3 μονάδες τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.

  Η συρρίκνωση του Μαΐου, η πρώτη στην Τουρκία εδώ και έναν χρόνο, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στο πλήρες lockdown των 17 ημερών που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων.

  Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες διευρύνθηκαν με τη χαλάρωση των μέτρων τον προηγούμενο μήνα, αλλά δεν ήταν εφικτό να καταγραφεί μια πιο υψηλή αύξηση της παραγωγής από τη δυσκολία στην εξασφάλιση των πρώτων υλών.

  Οι υψηλότερες απαιτήσεις παραγωγής παρόλα αυτά, ενθάρρυναν τις επιχειρήσεις να διευρύνουν τον αριθμό του εργατικού δυναμικού.

  Το κόστος εισαγωγής συνέχισε να αυξάνεται κατακόρυφα, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης του νομίσματος και του υψηλότερου κόστους των πρώτων υλών, και οι επιχειρήσεις αύξησαν τις τιμές παραγωγού για να απαντήσουν στην αύξηση του κόστους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ