Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 09:35

  Κίνα: Σε χαμηλό τριών μηνών η μεταποιητική δραστηριότητα Caixin

  Κίνα: Σε χαμηλό τριών μηνών η μεταποιητική δραστηριότητα Caixin
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών τον Ιούνιο, καθώς η πρόσφατη άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων και τα εμπόδια που υπήρξαν στην εφοδιαστική αλυσίδα, επηρέασαν την παραγωγή και οδήγησαν σε μείωση της ζήτησης.

  Ο μεταποιητικός δείκτης της Caixin Media, σε συνεργασία με την IHS Markit, σημείωσε πτώση στις 51,3 μονάδες τον Ιούνιο σε σχέση με τις 52 μονάδες τον Μάιο.

  Το αποτέλεσμα είναι προς την ίδια κατεύθυνση με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία έκαναν λόγο για πτώση στις 50,9 μονάδες τον Ιούνιο από τις 51 μονάδες τον Μάιο.

  Τόσο η μέτρηση της Caixin όσο και τα επίσημα στοιχεία διαπίστωσαν στρεβλώσεις που προκλήθηκαν από την εξασθένιση της εξωτερικής ζήτησης και την αναζωπύρωση του ιού στη νότια επαρχία της Κίνας, την Guangdong.

  Ο υποδείκτης της Caixin για τις νέες παραγγελίες για εξαγωγές, υποχώρησε με υψηλότερο ρυθμό από ό,τι αυτός για την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες τον Ιούνιο, καθώς τα προβλήματα στη συγκεκριμένη επαρχία επηρέασαν τόσο την προσφορά όσο και την ζήτηση.

  Ο δείκτης για την απασχόληση διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του επταμήνου και έφτασαν στο δεύτερο υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2013.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ