Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιουν-2021 21:57

  Barkin (Fed): Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο στο μέτωπο της απασχόλησης

  Fed: Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αντέχουν μια σοβαρή ύφεση - Τι έδειξαν τα stress test για το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Richmond, Thomas Barkin δήλωσε σήμερα ότι αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμό, η αμερικανική αγορά εργασίας δεν είναι ακόμα κοντά στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θέλει να δει περαιτέρω πρόοδο πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων. 

  "Νομίζω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στο μέτωπο της απασχόλησης", δήλωσε ο Barkin σε συνέντευξη στο MNI Market News.

  Θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος πριν αρχίσει ο περιορισμός των αγορών ομολόγων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Richmond Fed, παρά την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από τον επίσημο στόχο του 2%. Η Fed έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις αγορές με ρυθμό τα $120 δισ. το μήνα μέχρι να διαπιστώσει "σημαντική περαιτέρω πρόοδο" στον στόχο για μέγιστη απασχόληση και πληθωρισμό κοντά στο 2%.  

  "Νομίζω πλέον μπορεί κανείς να πει ότι έχουμε σημειώσει σημαντική περαιτέρω πρόοδο στον πληθωρισμό". Αλλά στην απασχόληση "υπάρχει πρόοδος, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι σημαντική περαιτέρω πρόοδος", ανέφερε. 


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ