Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιουν-2021 20:10

  Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για την τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Σ.Λαβρόφ – Ν.Χριστοδουλίδη

  Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για την τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Σ.Λαβρόφ – Ν.Χριστοδουλίδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κατάσταση και οι προοπτικές της συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας, καθώς και περιφερειακά προβλήματα συζητήθηκαν κατά την τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Ν.Χριστοδουλίδη και Σ.Λαβρόφ, που έγινε με κυπριακή πρωτοβουλία, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

  Ιδιαίτερη προσοχή αποδόθηκε στην κοινή υπέρβαση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορονοϊού και "εκφράσθηκε ετοιμότητα για περαιτέρω εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου", αναφέρεται στην ανακοίνωση, που επισημαίνει ότι δόθηκε έμφαση στην κατάσταση της διευθέτησης του Κυπριακού.

  "Από τη ρωσική πλευρά επιβεβαιώθηκε η θέση αρχής υπέρ της επίτευξης δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος στη βάση των υπαρχόντων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Διαπιστώθηκε ότι η μακρόχρονη σταθερότητα και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να διασφαλιστεί αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαλόγου, της αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στη βάση των κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων του διεθνούς δικαίου", καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ