Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιουν-2021 19:11

  Αυστρία: Τον Σεπτέμβριο θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι το επιθυμούν

  Αυστρία: Τον Σεπτέμβριο θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι το επιθυμούν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον Σεπτέμβριο, όλοι οι άνθρωποι στην Αυστρία που το επιθυμούν θα έχουν λάβει και τους δύο εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων από την ηλικία των δώδεκα ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν ως νέο στόχο των εμβολιασμών, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει "ένα μικρό τέταρτο κύμα της επιδημίας το φθινόπωρο".

  Η εξέλιξη της πανδημίας στην Αυστρία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το "πόσο γρήγορα εμβολιάζουμε και δεν μπορώ να αποκλείσω ένα μικρό τέταρτο κύμα το φθινόπωρο", δήλωσε ο ίδιος στο περιθώριο μιας συνομιλίας με νέους σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

  Τις επόμενες εβδομάδες, η πιο μεταδοτική μετάλλαξη "Δέλτα" θα είναι επίσης η κυρίαρχη παραλλαγή του ιού στην Αυστρία, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείψει κάποιος τον δεύτερο εμβολιασμό, ανέφερε, διευκρινίζοντας πως ο πρώτος εμβολιασμός προστατεύει μόνον 40 έως 50% έναντι αυτής της παραλλαγής.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ότι ο στόχος εμβολιασμού που είχε τεθεί αρχικά - πρώτη δόση εμβολίου μέχρι το τέλος Ιουνίου, για όλους εκείνους που θα ήθελαν να εμβολιαστούν -- δεν επιτεύχθηκε, οφείλεται στο γεγονός πως υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να εμβολιαστούν από εκείνους που υπήρχαν πριν από έξι εβδομάδες και πως τώρα εμβολιάζονται επίσης τα παιδιά και οι έφηβοι.

  Ωστόσο, ο ίδιος είναι ικανοποιημένος με την ταχύτητα του εμβολιασμού, "καθώς εμβολιάζουμε 80.000 ανθρώπους την ημέρα, 30.000 από αυτούς με την πρώτη δόση του εμβολίου".

  Ο Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν αναμένει ότι περισσότεροι οικογενειακοί γιατροί θα μπορούν να πραγματοποιούν εμβολιασμούς στο μέλλον και ότι μία ανανέωση του εμβολιασμού θα είναι απαραίτητη το νωρίτερο εννέα μήνες μετά την πλήρη ανοσοποίηση.

  Επίσης, αναμένει ήδη εντός του έτους μία έγκριση εμβολίου για παιδιά μεταξύ έξι και δώδεκα φέτος, οι μελέτες για την έγκριση βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υπάρξουν αποτελέσματα σε δύο έως τρεις μήνες, ενώ, κατά την άποψή του, οι εμβολιασμοί για παιδιά κάτω των έξι ετών πιθανόν να μην είναι απαραίτητοι.

  Για την επόμενη σχολική χρονιά, ο υπουργός σχεδιάζει επίσης τεστ PCR στα σχολεία, αλλά δεν ανέφερε ακόμη λεπτομέρειες, καθώς, αυτό θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί, και η επέκταση των δυνατοτήτων τεστ PCR είναι, κατά την άποψή του, σημαντική επειδή η αλληλουχία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με αυτά τα τεστ.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση χαλαρώσεις είναι βάσιμες παρά την εξάπλωση της παραλλαγής 'Δέλτα", καθώς "μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας τα πρώτα βήματα, αλλά θα εξετάσουμε προσεκτικά την εξέλιξη".

  Όσον αφορά τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αυστρία, υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί καραντίνας για χώρες κινδύνου όπως η Ινδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, ενώ, για όσους επιστρέφουν από διακοπές σε ασφαλείς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αρκετό το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η ανάρρωσης από τη νόσο ή πρόσφατου αρνητικού τεστ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ