Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιουν-2021 19:25

  Επίθεση Τσελίκ κατά Ελλάδας: Δεν συμμορφώνεται με το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ

  Επίθεση Τσελίκ κατά Ελλάδας: Δεν συμμορφώνεται με το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το θέμα των Navtex ανακινεί ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας και "πετάει το μπαλάκι" για την ακύρωση του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ στην Ελλάδα, σε σχόλια που έκανε μετά τη λήξη της συνεδρίασης του κόμματος, τη Δευτέρα το απόγευμα.

  "Παρά τη θετική προσέγγιση του οράματος που πρότεινε ο Μητσοτάκης για την επίλυση των ζητημάτων μας, η Ελλάδα δυστυχώς έλαβε μια απόφαση αντίθετη με την προσέγγιση εκεί. Η Ελλάδα τείνει να διατηρεί πολιτική έντασης. Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Αθηνών που υπογράφηκε το 1988, δεν υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου", δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

  "Όμως η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με αυτήν τη συμφωνία και κήρυξε μια συγκεκριμένη περιοχή στο Αιγαίο ως στρατιωτικό χώρο εκπαίδευσης. Αυτή η κίνηση της Ελλάδας είναι τόσο αντίθετη με τη στάση στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας όσο και στη συμφωνία. Ενάντια στην κίνηση αυτή της Ελλάδας να συνεχίσει αυτήν την πολιτική έντασης, η Τουρκία εξέδωσε επίσης NAVTEX. Αυτό που πρέπει να δει ολόκληρος ο κόσμος είναι αυτό: Η ένταση προκαλείται από την Ελλάδα", τόνισε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ