Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Ιουν-2021 19:00

  Barkin (Fed): Υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων από το δ΄ τρίμηνο

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πεποίθηση του ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που εκδηλώνονται στην οικονομία θα είναι προσωρινές εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Richmond Fed, Thomas Barkin, αν και σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να είναι προσεκτική και να συνεχίσει να παρακολουθεί τις τιμές. 

  "Πιστεύω ότι είμαστε στη μέση ενός προσωρινού κύκλου προσαρμογής κατά την διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην αγορά και τα σχολεία ανοίγουν και πάλι…. και οι προμηθευτές προσπαθούν να καλύψουν τα επίπεδα της ζήτησης", ανέφερε ο Barkin σε εικονική συνομιλία στο Raleigh Chamber.

  "Για αυτούς τους λόγους, περιμένω οι πληθωριστικές πιέσεις να υποχωρήσουν καθώς θα μπαίνουμε στο τέταρτο τρίμηνο", πρόσθεσε. "Οι ημερήσιες τιμές για ένα ενοικιαζόμενο αμάξι δεν θα είναι στα 400 δολ. για πάντα, καθώς αποκαθίσταται η προσφορά σταδιακά", επισήμανε ο αξιωματούχος της Fed. 

  Όπως ανέφερε, το βασικό ερώτημα για την Fed είναι αν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές αρχίζουν να περιμένουν αυξήσεις των τιμών στο μέλλον. "Νομίζω ότι τα τελευταία 30 χρόνια των σχετικά σταθερών τιμών θα πρέπει να αντισταθμίζουν λίγους μήνες πιέσεων, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Γι’ αυτό η Fed ξεκίνησε την διαδικασία της συζήτησης για την ομαλοποίηση" της νομισματικής πολιτικής, πρόσθεσε.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ